loading

O nama

Ukratko o nama

Priča o našem vinogradu na Vinogorju Komarna, započela je stenjanjem teških strojeva koji su zarinuli svoje čelične čeljusti u kamene gromade, šikarje i makiju, rujući pohlepno grumenčiće zemlje. Teške kamene gromade, sitnile su se i drobile pod udarcima šiljastih čekića i moćne tehnike stvarajući plohe kaldrme pripremljene za daljnja drobljenja i rad.
Prekopani obronci, sablasno obojani od makije i šikarja, samo su nakratko odahnuli.
Moćni teški stroj, zatutnjao potom je svojim čeličnim zubima, mičući se puževim korakom, a pravilno zdrobljene gredice kamena i zemlje, počeše se slagati poput stranica knjige, jedna na drugu, poput morskih valova, što se u pravilnim razmacima valjaju jedan za drugim.
Došao je dan kada su zasađeni prvi trsovi. Ukamenu udrobinu tiskale su se mlade sadnice, kako bi svojim korijenom prigrlile bar grumenčić zemlje, čekajući dar s neba – kišu Božju.
Uskoro, mladice loze orosiše se prvim izbojima i prutićima, pretvorene u zelene zmijolike redove koji su se na dnu strmine utapali u more.
Nakon prve pljevidbe ukazale su se prve čeljubice, prvi grozdići, pokazujući se skoro stidljivo, kao da su željeli ostati samozatajni, prkoseći ponosno i kamenu i mjestu svog čudesnog uzdignuća.

Započe tako nova priča o tajni vinogorja Komarna. U toj priči sve je prirodno, kao Bogom dano; od sadnje, uzgoja, zaštite, prehrane sve do berbe i prerade.

Ukratko o nama

Priča o uspjehu

Naša povijest

2008
Naša priča započela je sadnjom vinograda na Komarni, najmlađem vinogorju u Hrvatskoj. Ono je rođeno 2008. godine kada su posađeni prvi trsovi - oko 100 000 Plavca Malog i 25 000 Pošipa. Svoj naziv ovo vinogorje službeno nosi od travnja 2013. godine.
2008
2010
Radost naše prve berbe, koju nazivamo i nultom berbom, doživjeli smo 2010. godine.  Svatko tko je sa puno truda, emocija, ljubavi, uspio kultivizirati zemlju i posaditi svoje nasade vinove loze, zna za taj poseban osjećaj koji vas preplavi kad držite prvi grozd grožđa u žuljevitoj ruci.
2010
2013
Vinogradi Terra Madre imaju idealne uvjete za uzgoj vinove loze na ekološki način. Ekološki certifikat nosimo od 2013. godine pod stručnim nadzorom, Zadruge AgriBioCert iz Omišlja. U obradi tla većina poslova odvija se ručno ili pomoću mehanizacije prilagođene za tu namjenu. Tlo se tretira...
2013
2014
Od početka do danas vina Terra Madre osvojila su ukupno 16 vrijednih nagrada a ona koja se ističe posebno, je Zlatna medalja Dubrovnik Festiwine iz 2014. godine i to kao Grand Trophy. 
2014
2017
Godina 2017. bila nam je posebno važna, jer smo tada započeli preradu vina u našem podrumu. Podrum je funkcionalan i jednostavan, s modernom opremom, francuskim hrastovim bačvama raznih veličina i infrastrukturom za gravitacijski tok vina. Prerada vina kod nas počinje odmah nakon berbe, a prije...
2017
2019
Nakon mnogobrojnih nagrada na domaćem tržištu stiglo je i međunarodno priznanje. Srebrena medalja s najprestižnijeg natjecanja u Londonu Decanter i to za Plavac Premium berbu 2016. godine. 
2019