Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

VINOGRADI

Vinogradska regija: Primorska Hrvatska

Podregija: Srednja i Južna Dalmacija

Vinogorje: Komarna

Vinograd na položaju Komarna karakteriziraju idealni vinogradarski uvjeti – sam vinograd nalazi se na vapnenačkom obronku brda visine od 50 do 180 metara s nagibom koji varira do 45%.

Idealna orjentacija jug-jugozapad, blizina mora i odlična provjetrenost dozvoljavaju ekološki uzgoj u punom smislu, uz iznimno male potrebe za prskanjem i zaštitnim tretmanima vinove loze (bakar i sumpor). Mikroklima svojim brojem sunčanih sati, uz morsku refleksiju sunca, položaj i refleksiju velikih vapnenačkih površina omogućava natprosječnu insolaciju.

Samo tlo mješavina je crvene zemlje i kamena, Ph zemlje je 7,6 , uz tragove posolice nošene burom.

SORTIMENT

Vinova loza je sađena gustoćom od 7200 cijepova po hektaru, a zastupljene sorte su:

74

PLAVAC MALI

9

POŠIP

8

SYRAH

9

OSTALE SORTE

EKOLOŠKA PROIZVODNJA

Razlog za ekološku proizvodnju je bilo zatečeno stanje 2009. godine. Površina koju smo krenuli pripremati za sadnju bila je prekrivena šumom i niskim raslinjem i na njoj se nije odvijala nikakva obrada. Dovoljno udaljena od prometnica, a opet dovoljno blizu moru, vjetar koji neprestano puše, idealni su za uzgoj vinove loze na ekološki način. U obradi tla ne koristima herbicide, velika većina poslova se odvija ručno ili uz pomoć mehanizacije prilagođene za tu namjenu. Tlo se tretira isključivo ekološkim certificiranim gnojivima, a sama loza se tretira isključivo bakrom i sumporom.

Kod proizvodnje vina upotrebljavaju se autohtoni kvasci koji su dovoljni s obzirom na ekološke uvjete obrade vinograda. Od samih početaka naši vinogradi se nalaze pod testiranjima od nadležnih institucija kako bi se dobio ekološki znak. Napokon, berba 2013. nosi na sebi ekološki znak.

ŽELITE NAS POSJETITI?
REZERVIRAJTE OVDJE.