Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

POČETNA

TERRA MADRE

Priča o našem vinogradu na Vinogorju Komarna, započela je stenjanjem teških strojeva koji su zarinuli svoje čelične čeljusti u kamene gromade, šikarje i makiju, rujući pohlepno grumenčiće zemlje. Teške kamene gromade, sitnile su se i drobile pod udarcima šiljastih čekića i moćne tehnike stvarajući kaldrmane plohe pripremljene za daljnja drobljenja i rad. Prekopani obronci, sablasno obojani od makije i šikarja, samo su nakratko odahnuli. Moćni teški stroj, zatutnjao je svojim čeličnim zubima, mičući se puževim korakom, a pravilno zdrobljene gredice kamena i zemlje, počeše se slagati poput stranica knjige-jedna na drugu, poput morskih valova, što se u pravilnim razmacima valjaju jedan za drugim.

 

PROČITAJ VIŠE

Naša vina

plavac mali 2012

Lokacija

Vinogradi Terra Madre nalaze se u južnoj Dalmaciji, na pola puta između dva jadranska bisera, Dubrovnika i Splita, nasuprot poluotoka Pelješca. Preko 2500 sunčanih sati godišnje, nagib sjever jug, samo 30 m od mora, odlična insolacija, vjetar koji neprestano puše i samim time čuva grožđe od bolesti gotovo da su idealni uvijeti za uzgoj loze. Na terenu koji je nekad bio prekriven šumom i niskim raslinjem, koji nikad prije nisu bili korišteni u poljoprivrednoj proizvodnji, uvjeti su kao stvoreni za proizvodnju vrhunskih vina od autohtonih hrvatskih sorti: plavca malog i pošipa.

 

PROČITAJ VIŠE

Novosti


webuskrs

HAPPY EASTER


webuskrs

SRETAN USKRS

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam Terra Madre vinarija


webuskrs

FROHE OSTERN

VIDI SVE NOVOSTI

Događaji i sajmovi

There are no upcoming events at this time.

GDJE NAS KUPITI?

vrutakbio&bio_logo_novi_BZ